U sklopu ekološke akcije Očistimo Hrvatsku od automobilskih olupina koja se provodi od 2004. godine, do danas ih je sakupljeno toliko da bi,  posložene na hrpu, dvostruko nadmašile Mount Everest. „Da smo ih slagali jednu iza druge, kolona bi se protezala od Samobora do Karlovca“, rekao je pokretač ove hvalevrijedne akcije Romeo Ibrišević.

CE-ZA-R, članica C.I.O.S. Grupe, pruža logističku podršku i obrađuje u akciji sakupljene auto-olupine, u skladu sa regulativom i najvišim standardima zaštite okoliša.

Poveznica na članak objavljen u ZG-magazinu 4.12.2018.

U prigodi stručno-poslovne konferencije 7. Croatia Waste Expo 2018. održane 7. studenoga 2018. u Zagrebu, razgovor sa članicom uprave C.I.O.S.-a Ivom Pripuz Špekuljuk - o poslovanju gospodarenja otpadom, inovacijama i planovima za daljnji razvoj C.I.O.S. Grupe

 

'Go gold' ili 'Budi u zlatnom' globalna je inicijativa podizanja svijesti o malignim bolestima kod djece. Kao i drugi oblici malignih bolesti, karcinom u djece ima međunarodni simbol - zlatnu vrpcu. Ovaj jedinstveni simbol predstavlja hrabrost i snagu svakog djeteta koje pati od maligne bolesti, predstavlja borbu za poboljšanje prevencije s ciljem opadanja nekih oblika malignih bolesti u djece te predstavlja potrebu za pomoć 90% preživjelih od malignih bolesti koji pate od dugotrajnih, ozbiljnih zdravstvenih problema koji proizlaze izravno iz liječenja.

 

Prema podacima udruge Krijesnica -  udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima, svake se godine u Hrvatskoj pojavi više od 180 novih slučajeva oboljenja od malignih bolesti u djece. S obzirom da liječenje traje u prosjeku godinu dana, a nerijetko i duže, obitelj oboljelog djeteta tijekom tog razdoblja dolazi do ruba svojih psihičkih, fizičkih i materijalnih snaga.
 

Svijest o važnosti zlatne vrpce ne može se podići bez pomoći svih nas.

Budući da je mjesec rujan podizanja svijesti o malignim bolestima kod djece, C.I.O.S. se pridružio globalnoj inicijativi "Go Gold for Kids with Cancer®"

 

Svjetlo nade u borbi s ovom opakom bolešću, djeci i njihovim obiteljima pružaju brojne udruge. 

Pridružite nam se i podržite njihove aktivnosti, da bi mogli bolje i uspješnije pomagati djeci i njihovim roditeljima u borbi s ovom okrutnom bolešću.


Udruge djece oboljele od malignih bolesti:

 1. "Krijesnica" – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima, Prilaz Gjure Deželića 50, Zagreb
 2. "Ljubav na djelu" - udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti, Prilaz Đure Deželića 31, Zagreb
 3. "Klub roditelja djece sa hematološko onkološkog odjela KBC Šalata, Šalata 2, Zagreb
 4. "Sanus" – klub roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti, Iločka 6, Split, 
 5. "Moje dijete" – udruga roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti, Trg Ljudevita Gaja 8 Osijek,  
 6. "Iskrice" , Dalmatinska 2, Vinkovci, 
 7. "Pčelica", Frankopanska 213, Požega
 8. "Naša nada" – udruga roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti, Braće Radića 13a, Slatina 
 9. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma hrvatske, Strossmayerova 9, Čakovec, www.uoll.hr
 10.  "Zajedno do zdravlja" – udruga kronično bolesnog djeteta, Dr. Roka Mišetića bb, PP 349, Dubrovnik 
 11. "Zajedno" - udruga roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti, Slaviše Vajnera Čiče 8, Rijeka
 12. "Iskra" - udruga roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti, Kralja Zvonimira 17, Otočac
 13. Udruga "Nina" Krešimira Filića, 42000 Varaždin 
 14. Udruga " Jak kao Jakov", V. Mačeka 1 47000 Karlovac 
 15. "Hrabro dijete", Vladimira Nazora 835400 Nova Gradiška 
 16. "SLAP" Slavonski brod

U CE-ZA-R-u Centru za reciklažu na zagrebačkom Jankomiru snimljem je službeni video spot "Kiša" sastava Singrlice. Kažu da slika vrijedi više od tisuću riječi. Pogledajte i poslušajte...

Otpad nije smeće - zamijeni ga za novac!

20151119-letak_auto_olupine.jpg 20151119-letak_zamjeniotpadzanovac.jpg

C.I.O.S. grupa konstruirala je i izradila prvi hrvatski podvodni spremnik za sakupljanje otpada za ekološku akciju čišćenja Jadrana, hrvatskih rijeka i jezera. Organizatori akcije su C.I.O.S. grupa, Curavić Diving Academy i udruga GUWAA (Global Underwater Awerness Association). Ronioci će vrijeme provedeno ispod površine moći bolje iskoristiti i prikupiti više otpada, budući da ne moraju izranjati sa svakim pronađenim komadom otpada. Cilj nove akcije je nastavak prikupljanja podvodnog otpada, nakon šestogodišnjeg prikupljanja odbačenih auto-olupina na kopnu i otocima.

Podvodni spremnik uspješno je korišten u tijeku prve akcije čišćenja zadarskog podmorja - iz mora je izvučena tona i pol otpada. Sakupljeni otpad preuzela je C.I.O.S. gr upa, odvojila po vrstama, te ekološki prihvatljivo reciklirala ili zbrinula.

Akciju podupiru bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, veleposlanstva Velike Britanije, Norveške i Švedske, te mnoge osobe iz javnog života - Ivo Amulić, Petar Grašo, Danijela Martinović, Tony Cetinski, Inidira Vladić-Mujkić, Mario Valentić, Mario Mlinarić, Sonja Kovač, Dino Rađa, Mario Petreković, Rene Bitorajac, Zlatan Zuhrić Zuhra, Sandi Cenov, Nikolina Pišek i mnogi drugi.

20151119-ocistimojadranrijekejezera2.jpg

U Hrvatskoj je u 2009. prikupljeno 24 tisuće otpadnih vozila. Od toga je C.I.O.S. grupa sakupila i obradila više od 96%. Građani i tvrtke i dalje sve više prijavljuju otpadna vozila i velike kućanske uređaje za besplatan odvoz i recikliranje. Građani cijele Hrvatske za cjelovite auto-olupine s urednom dokumentacijom dobivaju od C.I.O.S. grupe veće naknade od onih osiguranih postojećom regulativom. Bez obzira na to predaje li vlasnik vozilo u reciklažnom centru članica C.I.O.S. grupe ili se otpadno vozilo preuzima kod vlasnika, C.I.O.S. grupa plaća najmanje jednu kunu po kilogramu otpadnog vozila (ovisno o situaciji na tržištu, moguća je i veća naknada!).

Članice C.I.O.S. grupe besplatno dolaze i po velike kućanske uređaje – hladnjake, štednjake, perilice, sušilice i drugo, a građani ih i sami mogu predati u reciklažne centre grupe. Osim toga, besplatno se u centre mogu predati i sve vrste otpadnih guma – osobnih, dostavnih, teretnih i putničkih vozila, te poljoprivrednih i radnih strojeva.

Sve informacije o besplatnom odvozu dostupne su na besplatnom telefonu 0800 0204, a online prijava za besplatni odvoz otpadnih vozila i velikih kućanskih uređaja moguća je na web adresi: www.ciosgrupa.com.

C.I.O.S. je suorganizirao eko-akciju "Očistimo Hrvatsku od auto-olupina", zajedno s fotoreporterom Romeom Ibriševićem, Renault Nissanom i časopisom Auto blic.

C.I.O.S. d.o.o. redovito stipendijama podupire desetak učenika i studenata, te daje donacije školama, programima interkulturalne razmjene i sportskim natjecanjima.

Za auto-olupine C.I.O.S. grupa i danas plaća! Za više informacija nazovite 0800 0204 ili prijavite odvoz na www.recikliranje.hr.