U CE-ZA-R-u Centru za reciklažu na zagrebačkom Jankomiru snimljem je službeni video spot "Kiša" sastava Singrlice. Kažu da slika vrijedi više od tisuću riječi. Pogledajte i poslušajte...

Otpad nije smeće - zamijeni ga za novac!

20151119-letak_auto_olupine.jpg 20151119-letak_zamjeniotpadzanovac.jpg

C.I.O.S. grupa konstruirala je i izradila prvi hrvatski podvodni spremnik za sakupljanje otpada za ekološku akciju čišćenja Jadrana, hrvatskih rijeka i jezera. Organizatori akcije su C.I.O.S. grupa, Curavić Diving Academy i udruga GUWAA (Global Underwater Awerness Association). Ronioci će vrijeme provedeno ispod površine moći bolje iskoristiti i prikupiti više otpada, budući da ne moraju izranjati sa svakim pronađenim komadom otpada. Cilj nove akcije je nastavak prikupljanja podvodnog otpada, nakon šestogodišnjeg prikupljanja odbačenih auto-olupina na kopnu i otocima.

Podvodni spremnik uspješno je korišten u tijeku prve akcije čišćenja zadarskog podmorja - iz mora je izvučena tona i pol otpada. Sakupljeni otpad preuzela je C.I.O.S. gr upa, odvojila po vrstama, te ekološki prihvatljivo reciklirala ili zbrinula.

Akciju podupiru bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, veleposlanstva Velike Britanije, Norveške i Švedske, te mnoge osobe iz javnog života - Ivo Amulić, Petar Grašo, Danijela Martinović, Tony Cetinski, Inidira Vladić-Mujkić, Mario Valentić, Mario Mlinarić, Sonja Kovač, Dino Rađa, Mario Petreković, Rene Bitorajac, Zlatan Zuhrić Zuhra, Sandi Cenov, Nikolina Pišek i mnogi drugi.

20151119-ocistimojadranrijekejezera2.jpg

U Hrvatskoj je u 2009. prikupljeno 24 tisuće otpadnih vozila. Od toga je C.I.O.S. grupa sakupila i obradila više od 96%. Građani i tvrtke i dalje sve više prijavljuju otpadna vozila i velike kućanske uređaje za besplatan odvoz i recikliranje. Građani cijele Hrvatske za cjelovite auto-olupine s urednom dokumentacijom dobivaju od C.I.O.S. grupe veće naknade od onih osiguranih postojećom regulativom. Bez obzira na to predaje li vlasnik vozilo u reciklažnom centru članica C.I.O.S. grupe ili se otpadno vozilo preuzima kod vlasnika, C.I.O.S. grupa plaća najmanje jednu kunu po kilogramu otpadnog vozila (ovisno o situaciji na tržištu, moguća je i veća naknada!).

Članice C.I.O.S. grupe besplatno dolaze i po velike kućanske uređaje – hladnjake, štednjake, perilice, sušilice i drugo, a građani ih i sami mogu predati u reciklažne centre grupe. Osim toga, besplatno se u centre mogu predati i sve vrste otpadnih guma – osobnih, dostavnih, teretnih i putničkih vozila, te poljoprivrednih i radnih strojeva.

Sve informacije o besplatnom odvozu dostupne su na besplatnom telefonu 0800 0204, a online prijava za besplatni odvoz otpadnih vozila i velikih kućanskih uređaja moguća je na web adresi: www.ciosgrupa.com.

C.I.O.S. je suorganizirao eko-akciju "Očistimo Hrvatsku od auto-olupina", zajedno s fotoreporterom Romeom Ibriševićem, Renault Nissanom i časopisom Auto blic.

C.I.O.S. d.o.o. redovito stipendijama podupire desetak učenika i studenata, te daje donacije školama, programima interkulturalne razmjene i sportskim natjecanjima.

Za auto-olupine C.I.O.S. grupa i danas plaća! Za više informacija nazovite 0800 0204 ili prijavite odvoz na www.recikliranje.hr.